hoge hartslag bij hardlopen

De meeste gestelde vraag over (maximale) hartslag en

Zoals ik zei loop ik al een aantal maanden en mijn hartslag zit meestal tussen de 160 – 170. Mijn trainingsmaatje heeft een veel lagere hartslag bij dezelfde inspanning, rond de 150. Dit is wel een groot verschil. Nu heeft hij denk ik wel een “betere” conditie. Mijn maximale hartslag is rond 188.

hoge hartslag tijdens hardlopen in het forum …

Nov 05, 2015 · Een hartslag van 170 bij weinig inspanning is al behoorlijk hoog en hoort bij een jong iemand die ook een hoge maximale hartslag heeft. Als ik bijvoorbeeld met mijn dochter van 15 jaar ga hardlopen dan heeft zij steevast bij dezelfde inspanning een hartslag die 50 slagen! hoger ligt dan die van mij.

Hoge hartslag – runinfo.nl

Vraag 173 Hoge hartslag. Beste Stef, Ik krijg altijd heel snel een hoge hartslag. In rust ongeveer 55 bij beetje hardlopen 158 na een tijdje 170 en bij spinning ook zo maar 180 of nog hoger. Om me heen hoor ik dan dat dat te hoog is en in combinatie met mijn knalrood aangelopen hoofd krijg ik commentaar dat ik niet gezond bezig ben.

Tachycardie oorzaken: 10 tips bij een verhoogde hartslag

Nu zie ik dat mijn hartslag bij hardlopen oploopt tot boven de 200. Bij de training had ik zelfs 218! Ik voel me prima, maar maak mij toch zorgen om die hoge waarden bij …

Afvallen? Houd je hartslag laag! – Hardlopen.nl

Bij afvallen is het om te beginnen goed om te weten dat je een zo hoog mogelijk vetverbranding wil bereiken. Dat werkt het beste met een lage hartslag, omdat je bij hogere hartslag eerder koolhydraten verbrandt. De grote vraag is natuurlijk in wat voor hartslagzone je moet lopen om kilo’s kwijt te raken.

Hoge hartslag – Dokter.nl

Tijdens het hardlopen gaat mijn hartslag soms naar 220 a 225. Ik meet het met mijn hartslagmeter, deze staat dan constant aan. Hij is denk ik redelijk betrouwbaar. Ik doe een rustige duurloop van ongeveer 45 minuten. Gemiddeld zit mijn hartslag dan rond de 170 a 180 en als mijn conditie beter is, blijft hij rond de 165.

Is een hogere hartslag dan 200 gevaarlijk? | De Volkskrant

Een hoge hartslagfrequentie bij inspanning kan ook te maken hebben met een hoge frequentie in rust. Die laatste is bij een jongvolwassene 70 slagen per minuut maar loopt bij mensen met wat kleinere hartkamers op tot 80 à 85, aldus Smeets.

Hartslag – Gezondheidsnet

De gevolgen van een te hoge hartslag zijn kans op overbelasting en blessures. En het gevolg van een te lage hartslag is geen verbetering van je conditie. Om te weten of een bepaalde hartslag bij een gegeven inspanning hoog of …

runners – Gezondheid – te hoge hartslag bij duurloop (?)

Een 5km loop je boven de 200 (bij enige getraindheid). Het is wel bijzonder zo’n hoge max. Als je je zorgen maakt om die hoge zou ik een sportarts bezoeken om je onzekerheid weg te nemen; maar dat is meer iets algemeens; is een advies voor ouderen en mensen met hartklachten ‘in de familie’.

Hartslag bij hardlopen tot 220+, is dat gevaarlijk

Nov 26, 2017 · Toen ik met de oude in de fitnesszaal aan het hardlopen was, had ik plots ook een giga hoge hartslag, maar dat kwam omdat er iemand langs liep, die ook een band rond had. En dan telde hij de hartslag van de ander er gewoon bij op. 😀